Strikke-, skinn- og spinnehelg

Bessheim Fjellstue 28. februar – 1. mars 2020

Vågå Husflidslag og ull- og garnprodusenten Naturgull arrangerer kurshelg i vakre Sjodalen. 

Her skal vi spinne, strikke, sy i skinn og spise god mat. Dette vil være for strikkere og spinnersker på alle nivå, enten du er dreven både til å strikke og å spinne, eller om du aldri har gjort det før og har lyst til å lære. Siden vi er omgitt med vakre fjell og skiløyper vil det selvfølgelig bli muligheter for å komme seg en tur ut. 

Spinnekurs

Spinnekurs med introdusering i karding. Det er fint om du sier i fra ved påmelding dersom du trenger å låne rokk. Råull og tuller får dere kjøpt på fjellstua, om du ikke har det selv. Det vil være minimum to kursledere på kurset slik at dere skal kunne få den hjelpen dere behøver. Kurset vil gå over 8 timer fordelt på lørdag og søndag. Det er plass til 8 personer på kurset. Har du egen rokk er det plass til flere. 

Pris kr. 450. Påmeldingsfrist 16. februar 2020

Kurs i sying av skinn

Kurs i sying av sitteunderlag / skinnvotter i saueskinn. Skinn kan du enten ta med deg selv, eller du kan kjøpe skinn på kurset. Dersom du vil kjøpe skinn må du opplyse om dette ved påmelding. Kurset vil gå over 8 timer fordelt på lørdag og søndag. Det er plass til 8 personer på kurset. 

Pris kr. 450. Påmeldingsfrist 16. februar 2020

Statsjonskurs

Her lærer du fem forskjellige teknikker. Det vil være en instruktør på hver stasjon som
underviser i forskjellige håndverk.

– Snorer, hosebånd og andre band.
– Dobbeltstrikk.
– Kontstrikk.
– Tveband.
– Jaquard.

Pris kr. 450. Påmeldingsfrist 16. februar 2020

Alle tre kursene går fra klokka 10-00 – 18.00 lørdag, med lunsj klokka 12.30, og fra 10.00 –

12.30 søndag.

Strikkekafe

Parallelt med kursene vil det være strikkekafe for de av dere som ikke ønsker å være med på kurs. Det vil være minst én ansvarlig arrangør tilstede, og det blir ulike tema. Du er hjertelig velkommen for å strikke på det du vil, uten å følge noen av kursene. For nybegynnere så vil det alltid være personer som kan hjelpe til om du står fast i strikketøyet.

Strikkepub

Etter middagen lørdag kveld vil Ragnhild og Synnøve i Naturgull vil fortelle om bedriften sin. Naturgull sin visjon er å bruke ull av egen og lokal sau. Garnet er ufarga, altså slik som farga var på sauen da den ble klippet. De selger garn fra ulike saueraser, norsk pelssau, norsk kvit sau, spælsau, gammalnorsk spælsau og Cheviot. Garnet er kun vaska en gang når det kommer tilbake fra spinneriet og det er ikke behandla med kjemikalier. Naturgull ønsker at garnet skal være helt naturlig og så kortreist som mulig. De selger også noe hjemmespunnet garn. Produktene får rene og naturlige farger og er svært holdbare. Naturgull vil ha utsalg av garn og strikkepinner hele helga.

Lørdag

Frokost fra 8-10.00.

Kursstart klokka 10.00. Lunsj klokka 12.30. Kurs 15.00 – 18.00.

Festmiddag lørdag kveld klokka 19.00. Denne kvelden blir det middagsbuffet med varme og kalde retter, samt dessertbord.

Strikkepub etter middagen.

Ragnhild og Synnøve i Naturgull forteller om bedriften sin.

Søndag

Frokost fra 8-10.00. Kurs fra 10 – 12.30. Lunsj klokka 12.30.

Priser på overnatting og måltider.

Pris for rom inkludert alle måltider hele helga kr. 2360 per person i dobbeltrom og kr. 2560 per person i enkeltrom. 

Da er treretters middag fredag og lørdag kveld og frokost og lunsj lørdag og søndag inkludert i prisen. Det er dusj og toalett og oppredde senger på rommene. Kursene kommer i tillegg.

Priser for deg som vil være med bare deler av helga:

Middag kr. 420,- per person, lunsj kr. 250,- per person, frokost kr. 170,- per person. Rom/frokost kr. 690,- per person i dobbeltrom og kr. 890,- per person i enkeltrom. Rom/pensjon kr. 1180,- per person per natt i dobbeltrom og kr. 1280,- per person i enkeltrom. I pensjonen er rommet, treretters middag, lunsj og frokost inkludert i prisen.

Påmelding

Påmelding til Bessheim fjellstue både for kurs, måltider og overnatting. Dersom du ikke vil bestille «full pakke» hele helgen, er det viktig at du sier i fra om hvilke måltider du vil være med på.

Spørsmål om kursene sendes til naturgull@gmail.com

Vel møtt til ei kreativ helg!

Hilsen Vågå Husflidslag, Ragnhild og Synnøve i Naturgull og Kari og Bjørn på Bessheim Fjellstue.

www.bessheim.no

post@bessheim.no

telefon 61238913