Det skjer på Bessheim

Dei fleste som kjem til Bessheim og Jotunheimen kjem for å gå fotturar eller å gå på ski. Og mange kjem hit for ei spesiell matoppleving. Men det er også mange andre ting å bli med på i området vårt gjennom året. Eksempel på dette er guida turar, rafting i Sjoa, hundekjøring, klatring, sykling, besøkje Glittersjå Fjellgard eller ei av dei fine kyrkjene våre. I påska og i haustferien i veke 40 har vi eit rikhaldig program med foredrag, guida turar og og mykje god mat.

I fjellområda rundt oss beiter reinsdyra til Vågå Tamrein AS. Dette selskapet er ått av folk som bur i Vågå, har 1700 simler som kalvar om våren og 4 heilårstilsette reinsgjeterar. Ola og Jørn, som du kanskje har sett i fjernsynsserien «Gjeterar i Jotunheimen» på NRK, driv firmaet Jotunheimen Rein. Dei tek med seg gjestar på turar, sledekjøring og for å besøkje reinsflokken på dei tidene på året som det er mogleg. For meir informasjon kan du sjå på facebooksida deira.

Viltbuffethelger på Bessheim hausten 2020

Alle laurdagane frå 22. august til 3. oktober 2020 steller vi i stand ein stor viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Det blir levande musikk og fest etter middagen i fleire av desse helgene. Prisen er kr. 480,- per person. Dei helgene vi ikkje har levanda musikk er prisen kr. 420,- Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Bestill bord og/eller overnatting på e-post: post@bessheim.no eller på telefon 61238913. Alle helgene utanom den siste tek vi i mot bestilling på overnatting berre på heile helger, frå fredag til søndag.

Nasjonalparkriket

Planlegg reisa di til Nord-Gudbrandsdalen. Her kan du finne informasjon om andre turistbedrifter i Vågå, Lom Skjåk, Dovre, Lesja og Sel. Regionen byr på gode matopplevingar, spanande aktivitetar og mange fine fjellturar. Her finn du svar på praktiske spørsmål og annan relevant informasjon. Les meir på nasjonalparkriket.no/

Hundekjøring

Hundekjøring er ein populær vinteraktivitet, og turar blir arrangert så sant snø- og løypeforholda tillet det.

Sesongen varar frå januar – april. Det er opplegg for både store og små og for kortare og lengre turar. Les meir på sjodalenhyttetun.no/hundekjoring-2/

Sesongen 2020 – nokre utvalde datoar der vi har spesielle opplegg:

Vi opnar for vintersesongen  torsdag 6. februar!

Søndagsmiddag vinter 2020. Kvar søndag frå vi opnar den 7. februar og fram til påske har vi middagsservering.  Halv pris for barn under 12 år, og gratis under 3 år. 

Middagsbuffet og leveande musikk laurdag 8. februar har vi middagsbuffet med mange spanande smakar av rein, fjellaure, elg og hjort, ostar med meire. Godt utval av kalde og varme rettar, samt eit fristande dessertbord. Du kan gå til bords kva tid du vil mellom klokka 18.30 og 20.30. Etter middagen blir det fest og levande musikk. Pris for middagsbuffet og fest laurdag: 480,- Påmelding til middag og booking av rom eller hytter på e-post: post@bessheim.no eller telefon 61 23 89 13.

Parteringskurs laurdag 15. februar.

Øl og biff laurdag 15. februar får vi besøk av Lom Bryggeri. Vi serverer forskjellige typer biff med variert tilbehør av poteter, sausar og grønsaker. Lom Bryggeri vil presentere ølet sitt. Lom bryggeri produserer øl under merkevara Lomb. Dei produserer lagerøl som i størst mogleg grad skal ha lokal tilknytning enten det gjeld bruk av råvarer, historisk tilknytning eller geografi. Lom Bryggeri har produksjonslokale i det som tidlegare var låven på driftsbygninga i Grjotheim i Lom. Bestill på post@bessheim.no eller telefon 61238913. Prisen er kr. 420,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Drikke kjem i tillegg.

Strikke- og spinnehelg 28. februar – 1. mars: Vågå Husflidslag og ull- og garnprodusenten Naturgull arrangerer kurshelg. Her skal vi spinne, strikke og eta god mat.

Påska 2020. I påska, som i 2020 er frå 3-13. april, har vi eit rikhaldig påskeprogram og ein eige påskemeny. Menyen og programmet vil vera klart innan nyttår 2019. Denne finn du på nederst på framsida av heimesida vår. Under fana «FRAMSIDA».

Den 17. mai har vi tradisjonen tru ein stor buffet, med mykje heimelaga mat. Det er både kalde og varme rettar, samt eit stort dessertbord. Vi har tre bordsetningar; ei klokka 13.00, ei klokka 15.00 og ei klokka 17.00. Pris: 330 kroner per person. Halv pris for ungar under 12 år, og gratis under 3 år. Bestill på post@bessheim.no eller 61238913. Velkomne til oss nasjonaldagen!

Hausthelger med viltbuffet. Alle laurdagane frå 22. august til 3. oktober 2020 steller vi i stand ein stor viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Det blir levande musikk og fest etter middagen i fleire av desse helgene. Prisen vil variere noko frå helg til helg, etter som kva opplegg vi har. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Bestill bord og/eller overnatting på e-post: post@bessheim.no eller på telefon 61238913. Alle helgene utanom den siste tek vi i mot bestilling på overnatting berre på heile helger, frå fredag til søndag.

Helga 28 – 30. august: Laurdag 29. august spelar 

Helga 4 – 6. september: Laurdag 5. september spelar

Helga 11 – 13. september: Laurdag 12. september spelar  

Helga 18 – 20. september: Laurdag 19. september spelar 

Haustferien – veke 40. I haustferien har vi fjellaurekurs onsdag 30. september og kurs i partering av reinsdyr torsdag 1. oktober. Gjendebåten går kvar dag heile hausten, fram til 4. oktober. Sjå www.gjende.no for å bestille billettar. Laurdag 3. oktober 2020 steller vi i stand ein stor viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Det blir levande musikk og fest etter middagen. Kr. 480,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Bestill bord og/eller overnatting på e-post: post@bessheim.no eller på telefon 61238913. Vi stengjer for sesongen søndag den 6.  oktober klokka 12.00. Vi kjem ikkje til å ha middagsservering denne dagen. 

Munch i Vågå

Farsslekta til målaren Edvard Munch budde i Vågå i fleire generasjonar. Han hadde ofte Vågå i tankane, og hadde eit nær forhold til Vågå heile livet. Ut frå eigne brev og skissebøker er det dokumentert at Edvard Munch gjorde minst fem reiser til Vågå mellom 1895 og 1939.

Reis til Vågåmo, og bli med på Munch vandringa. På vandringa er du innom prestegarden Ullinssvin og Vågå Kyrkje, der Edvard hentainspirasjon. Les meir på www.munchivaga.no