Norsk, tradisjonell mat

På Bessheim serverer vi norsk, tradisjonell mat. Vi likar å serverer reinsdyrkjøt frå Vågå Tamrein AS, hjort og elg frå lokale jegerar og fjellaure frå dei mange gode fiskevatna i Jotunheimen. Kvar morgon er det frokostbuffet der gjestene kan smørje seg niste til fjellturen.

På dagtid serverer vi middag frå ein a la carte meny. 

Kvar kveld serverer vi ein treretters middagsmeny mellom 18.30 og 20.30. Somme kveldar lagar vi i stand buffet i staden. Frå 15. juni til 16. august 2020 har vi ein fast meny kvar kveld. I helgene om hausten har vi rummegraut- og spekematbuffet med dessert bord fredagskveldar og ein stor buffet med varme og kalde rettar og dessertbord kvar laurdags kveld. Denne er det fint om du bestiller på førehand. Resten av sesongen bestemmer vi menyen frå dag til dag.

Til maten kan du prøve ei flaske vin frå dei lokale vinimportørane Bertel & Martens. Eller Høgrutaølet frå Lom Bryggeri. Vi serverer både øl, vin og brennevin på Bessheim. Hubertus Bryggeri på Dovre har til og med laga eit eiga øl til oss, Besseggøl.

Vi ordnar gjerne måltid for gjester med spesielle matbehov. Dette må vi ha beskjed om på førehand.

Treretters meny for sommaren 2020.

Måndag:

Meny frå Christine Storm Munch si kokebok – Edvard Munch si oldemor
Variantar av sylta fisk og grønsaker
Fersk torsk eller norsk fårefilet, valfritt
Sitronterte

Tysdag:

Krema fiskesupe
Hjort med hasselbakt potet og ein god saus
Crème Brûlèe

Onsdag:

Kveldsbuffet med lokale smakar av til dømes reinsdyr, elg, hjort og fjellaure. Det vil vera både varme-
og kalde rettar, samt dessertar.

Torsdag:

Dagens supe
Kalv med krema sopp, grønsaker og poteter
Dagens dessert, ut i frå sesong

Fredag:

Viltsupe med viltkjøtbollar
Dagens fisk med friske grønsaker og poteter. Lokal fjellaure, så sant vi har tilgang på det. 
Sjokoladedessert

Laurdag:

Kveldsbuffet med lokale smakar av til dømes reinsdyr, elg, hjort og fjellaure. Det vil vera både varme-
og kalde rettar, samt dessertar.

Sundag:

Dagens fisk med saus og julienne grønsaker
Reinsdyrkjøt frå Vågå Tamreinlag
Heimelaga karamellpudding

Alle forrettar vert servert med ferskt heimebaka brød og urtesmør

Vinpakke med 3 glas vin: 270 kr per pers

Trerettersmenyen vår kostar 420 kr. Alle som har halvpensjon har den inkludert i prisen. Menyen blir servert frå kl 18.30 – 20.30 kvar dag i perioden 12. juni til 16. august 2020.

Bestille bord?

Bestill bord og/eller overnatting på e-post: post@bessheim.no eller på telefon 61238913.

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken er eit samarbeid mellom fleire serveringsbedrifter i Vågå, Lom og Sel. Kvar bedrift har ein eller fleire kokkelærlingar. Her på Bessheim er Aleksander og Magnhild kokkelærlingar no. Marcus tok fagbrev våren 2019. Espen, Marit og Heidi, som er kokkar her nå, tok fagbrev i 2016. Men jamne mellomrom er kokkelærlingane på utflukter, kurs, turar og på «arnedag» med Arne Brimi på serveringsstaden hans, Vianvang. Jamnleg er både lærlingane og vi som eig bedriftene, på turar saman for å få inspirasjon og lære nye ting frå matverda. Du kan lese meir om Opplæringskontoret Brimi-Kjøken her.

Vågå Tamrein AS

Her på Bessheim serverer vi ofte kjøt frå Vågå Tamrein AS. Vågå Tamrein AS er eitt av fire tamreinlag i Sør-Norge. Desse fire tamreinlaga driv den einaste reinsdrifta i Norge utanom den samiske. Det er folk som bur i Vågå kommune som eig aksjar i dette selskapet. Det er fire fast tilsette reinsgjetarar, samt to-tre sommargjetarar. Det er reinsslakting i september og i desember. Flokken produserer over 50 tonn med kjøt årleg. Vågå Tamrein AS har vore aktive her i Jotunheimen sidan 1942.

Reinsdyra går fritt omkring heile året og utnyttar beiteressursane i fjella rundt her. Det at reinen blir kalla tamrein betyr ikkje at dyra går innangjerds eller at dei blir fora. Dei et det dei finn i naturen. Dei likar best reinlav, men et også kjørr, gras og vier. Beiteområdet er blant anna Sjodalen og Valdresflya.

Du kan følgje Vågå Tamrein på facebook og instagram. Vil du lese meir om dette kan du gå inn på vagarein.no/