Påske i Jotunheimen

 

Frå vi opnar i februar til over påske kjører vi opp kilometervis med skispor med skuter og sporleggjar mellom Besseggen Fjellpark, Hindseter, Gjendesheim og Bessheim.

I år 1901 fekk eigaren av Bessheim, oldefar Iver Storvik, 100 kroner frå Foreningen for Ski – Idrettens Fremme (Skiforeningen i dag) for å halde oppe i påska. Etter det har familien vår teke i mot skiglade påskegjestar kvart år. Påska på Bessheim er skiturar, mykje god mat, reinsdyret Iver,  øl i solveggen, foredrag, bålbrenning, påskeskirenn, guida turar og god stemning påskekvelden🌞

Vidare følgjer det rikhaldige påskeprogramet og ein spanande påskemeny.

Velkomen til fjells!

Påskeprogram 2026 – programmet som står her er frå 2025, og vi kjem til å jobbe med det framover mot jul. Kom gjerne med ynskje!

 

  • Laurdag 28. mars. Middag

Middag

 

  • Søndag 29. mars. Quiz  

Vi arrangerer quiz i peisstugu kl. 21.00. Meld på lag til quizmesteren frå klokka 20.45

 

  • Tysdag 31. mars. Middagsbuffet og besøk av vinimportøren Bertil & Martens

Middagsbuffet med lokale smakar og tranchering av lam. Dessertbord. Den lokale vinimportøren Bertel & Martens frå Otta presenterer eit utval av vinane sine under måltidet. Gjestene kan gå til bords kva tid dei vil mellom 18.30 og 20.30. Middagen kostar kr. 570,- Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Vin kjem utanom. Hugs å bestille bord på førehand.

USIKKERT

 

Onsdag 1. april. Foredrag med

Onsdag 1. april klokka 21.00 i peisstugu. For den som vil bestille seg treretters middag så blir denne servert frå 18.30-20.30.

 

  • Skjærtorsdag 2. april. Ut på båltur

Vi lagar bålplass ikkje langt frå Bessheim. Vi går på ski eller truger dit. Det blir bål med varm saft og pølsegrilling. Passar for både barn og vaksne. Oppmøte i resepsjonen klokka 11.00.

 

  • Skjærtorsdag 2. april. Skitur til Sikkilsdalshø med turleiar

Skjærtorsdag har vi turleiar til Sikkilsdalshø. Avgang frå Bessheim klokka 09.00. Fjellski. Dei som melder seg på må ha skikkeleg utstyr og ha erfaring frå litt lengre skiturar i fjellet. Utstyrsliste: gode og varme turklede, ullundertøy, vindtette ytterklede, varme vottar med vindtrekk over, vindtett og varm lue, solbriller, drikke, stor nok niste, fjellski, skismurning, feller og sitjeunderlag. Prisen er kr. 700,- per person. Påmelding seinast dagen før på telefon 612 38 913 eller på e-post: post@bessheim.no

 

  • Skjærtorsdag 2. april. Foredrag om

Torsdag 2. april klokka 20.30 i peisstugu. For den som vil bestille seg treretters middag så blir denne servert frå 18.30-20.30.

 

  • Langfredag 3. april. Skitur til Besshø med turleiar

Langfredag har vi tur med turleiar til Besshø. Avgang frå her klokka 08.30. Fjellski. Dei som melder seg på må ha skikkeleg utstyr og ha erfaring frå litt lengre skiturar i fjellet. Utstyrsliste: gode og varme turklede, ullundertøy, vindtette ytterklede, varme vottar med vindtrekk over, vindtett og varm lue, solbriller, drikke, stor nok niste, fjellski, skismurning, feller og sitjeunderlag. Prisen er kr. 900,- per person. Påmelding seinast dagen før på telefon 612 38 913 eller på e-post: post@bessheim.no

 

  • Langfredag 2. april. Stor påskebuffet

Stor påskebuffet med varme og kalde rettar og dessertbord. To bordsetningar, ei klokka 18.00 og ei klokka 19.45. Middagen kostar kr. 630,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Bestill på telefon 61 23 89 13 eller på e-post: post@bessheim.no 

  • Langfredag 2. april. Quiz

Vi arrangerer quiz i peisstugu kl. 21.00. Meld på lag til quizmesteren frå klokka 20.45.

 

  • Laurdag 4. april. Sledetur med reinane Iver og Nils

Reinsgjetarane i Vågå Tamrein, ved Jørn Slettom, stiller med reinane Iver og Nils og slede. Du såg dei kanskje i NRK-serien «Gjeterar i Jotunheimen»? Bli med og kjør ei lita runde på isen på Øvre Sjodalsvatnet! Passar for barn. Møt opp kva tid du vil frå klokka 11.00 til klokka 14.00. Kroner 100,- per person. Med atterhald om føret og at reinsdyra er motiverte og i form.

 

  • Laurdag 4. april. Påskeskirenn og hoppkonkurranse kl. 12.00.

Tradisjonen tru vert det også i år arrangert påskeskirenn og hoppkonkurranse. Kle deg gjerne ut! Påmelding i resepsjonen, samt ute før start. Grilling av pølser og varm saft. Ansiktsmåling frå 11.30.

 

  • Laurdag 4. april. Påskekveldsfeiring!

Vi serverer treretters middag klokka 1900. Menyen er forskjellige smakar av fjellaure til forrett, filet av rein til hovudrett og blautkake, moltekrem og skryller til dessert. Levande musikk. Thomas Bakke Band spelar til dans og underhaldning frå 21.00-01.00. Dei skapar alltid god stemning, så dette blir triveleg!

Middagen kostar kr. 630,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Bestilling i resepsjonen, på telefon 61 23 89 13 eller på e-post: post@bessheim.no innan klokka 22.00 kvelden før, og med atterhald om at det kan bli fullt før den tid.

 

Isfisking

Mange brukar påskedagane her i Sjodalen på isfisking. Du har mange gode fiskevatn og velja i mellom. Øvre og nedre Sjodalsvatn, Gjendeosen og nedre Leirungen er dei mest populære. Det er fin fjellaure i desse vatna. Du må ta med utstyr sjølv.  Barn under 16 år fiskar gratis og dei vaksne kan kjøpe fiskekort anten i resepsjonen eller på Vågå Fjellstyre sine fine heimesider: www.vaga-fjellstyre.no

 

Hundekjøring i Sjodalen 

Hundekjøring med slede i vintervakre Sjodalen er ei heilt spesiell oppleving! Vi har to tilbyderar av hundekjøring. På Sjodalen Hyttetun, 18 km nord for Bessheim, er det hundekjøring i torsdag – søndag i palmehelga, skjærtorsdag, langfredag, påskekvelden og 1. påskedag. Sjå www.sjodalenhyttetun.no for meir informasjon.  I Randsverk held Jotunheimen Husky Lodge til. Ved bestilling på førehand tek dei turen hit til Bessheim. Sjå www.jotunheimenhuskylodge.no

HUGS Å SJEKKE AT ALLE LINKANE FUNGERER HER KARI OG BJØRN!

 

Påskemenyen 2026

 Menyen som står her jobbar vi med fram mot jul i 2025, så det kan blir endringar dersom vi får ljose måltidsidear!

    • Fredag 27. mars

    Bakt torsk

    Filet av haustens vilt, med grønsaker, ein god viltsaus og hasselbackpoteter

    Sjokoladetallerken

     

    • Laurdag 28. mars

    Middagsbuffet med lokale smakar og tranchering av lam frå Vågå. Dessertbord. USIKKERT OM DET BLIR BUFFET DENNE KVELDEN ENDA. 

     

    • Søndag 29. mars

    «Ein smak av Jotunheimen». Ein tallerken med forskjellige lokale godbitar. Både fisk og kjøt.

    Dagens fisk. Lokal fjellaure, dersom vi får tak i det

    Crème Brûlée med einebærgranite

     

    • Måndag 30. mars

    Dagens supe

    Kokt reinskjøt servert på tradisjonelt vis med lauksaus, rotgrønsaker og potetstappe

    Brunostkake med bærmousse

     

    • Tysdag 31. mars

    Middagsbuffet med lokale smakar og tranchering av lam frå Vågå. Dessertbord.

     

    • Onsdag 1. april

    Aurefilet med kremsaus

    Fersk torsk eller kalvefilet, valfritt

    Limepai

     

    • Skjærtorsdag 2. april

    Krema fiskesupe

    Heilsteikt hjortelår med grønsaker, bakte poteter og saus. Tranchering i spisesalen

    Sjokoladedessert

     

    • Langfredag 3. april

    Stor påskebuffet med varme og kalde rettar og dessertbord. To bordsetningar, ei klokka 18.00 og ei klokka 19.45.

     

    • Påskekvelden – laurdag 4. april (DENNE KVELDEN ER MIDDAGEN KL 1900 FOR ALLE).

    Smakar av fjellaure

    Reinsdyrfilet frå Vågå med grønsaker, viltsaus og potetstappe

    Blautkake og moltekrem med skryller

     

    • Søndag 5. april

    Grava reinsdyr med tyttebærrømme

    Oksefilet med grønsaker, poteter og saus

    Dagens dessert

     

    Prisen på middagsmenyen vår er 570 kr per person. Langfredag og påskekvelden er prisen 630 kr per person. Har du rom inkludert pensjon, er middagen inkludert i prisen.

    Det kan bli endringar i menyen.

    Middagen blir servert klokka 1830 – 20.30 kvar kveld, og kan bestillast per e-post på post@bessheim.no eller telefon 61 23 89 13.