Norsk, tradisjonell mat

På Bessheim serverer vi norsk, tradisjonell mat. Vi likar å serverer reinsdyrkjøt frå Vågå Tamrein AS, hjort og elg frå lokale jegerar og fjellaure frå dei mange gode fiskevatna i Jotunheimen. Kvar morgon er det frokostbuffet der gjestene kan smørje seg niste til fjellturen.

På dagtid serverer vi middag frå ein a la carte meny. 

Kvar kveld serverer vi ein treretters middagsmeny mellom 18.30 og 20.30. Somme kveldar lagar vi i stand buffet i staden. Frå 15. juni til 19. august 2018 har vi ein fast meny kvar kveld. I helgene om hausten har vi rummegraut- og spekematbuffet med dessert bord fredag kveldar og ein stor buffet med varme og kalde rettar og dessertbord kvar laurdags kveld. Denne er det fint om du bestiller på førehand. Resten av sesongen bestemmer vi menyen frå dag til dag.

Til maten kan du prøve ei flaske vin frå dei lokale vinimportørane Bertel & Martens. Eller Høgrutaølet frå Lom Bryggeri. Vi serverer både øl, vin og brennevin på Bessheim. Hubertus Bryggeri på Dovre har til og med laga eit eiga øl til oss, Besseggøl.

Vi ordnar gjerne måltid for gjester med spesielle matbehov. Dette må vi ha beskjed om på førehand.

Treretters meny for sommaren 2018.

Måndag:

Meny frå Christine Storm Munch si kokebok – Edvard Munch si oldemor
Variantar av sylta fisk og grønsaker
Fersk torsk
Sitronterte med tyttebærsirup og urtetrekt pære

Tysdag:

Fiskesupe
Oksefilet med bakt potet og pepparsaus
Husets Crème Brûlèe

Onsdag:

Kveldsbuffet med lokale smakar av til dømes reinsdyr, elg, hjort og fjellaure. Det vil vera både varme-
og kalde rettar, samt dessertar.

Torsdag:

Aspargessupe
Kalv med krema sopp, grønsaker og poteter
Dagens dessert, ut i frå sesong

Fredag:

Viltsupe
Dagens fisk med friske grønsaker og poteter
Sjokoladedessert

Laurdag:

Kveldsbuffet med lokale smakar av til dømes reinsdyr, elg, hjort og fjellaure. Det vil vera både varme-
og kalde rettar, samt dessertar.

Sundag:

Dagens fisk med smørsaus og julienne grønsaker
Reinsdyrkjøt frå Vågå Tamreinlag
Heimelaga karamellpudding

Alle forrettar vert servert med ferskt heimebaka brød og urtesmør

Vinpakke med 3 glas vin: 260 kr per pers

Trerettersmenyen vår kostar 380 kr. Alle som har halvpensjon har den inkludert i prisen. Menyen blir servert frå kl 18.30 – 20.30 kvar dag i perioden 15. juni til 19. august 2018.

Viltbuffethelger på Bessheim hausten 2018🍁🌼🌻🌞🍁🍂

Laurdag 26. august.

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Ikkje levande musikk. Kr. 380,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis.

Laurdag 1. september

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Levande musikk og fest etter middagen. Svein Rune, Thomas og Knut Erik spelar til dans. Prisen er kr. 450,- for buffet og fest for dei som ikkje bur her og for dei som bur i hytter. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis.

Laurdag 8. september

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Ikkje levande musikk. Kr. 380,- per person. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis.

Laurdag 15. september

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Levande musikk og fest etter middagen. Harald Sve Bjørndal frå Sve Gardbrenneri og presenterer mandelpotetbrennevinet sitt. Svein Rune, Thomas og Knut Erik spelar til dans. Prisen er kr. 565,- for buffet og fest for dei som ikkje bur her og for dei som bur i hytter. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Pakkepris i dobbelt, tresengsrom og firesengsrom er kr. 2080,- per person for heile helga.

Laurdag 22. september

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Levande musikk og fest etter middagen. Skultbakklaget frå Tessand spelar til dans. Prisen er kr. 450,- for buffet og fest for dei som ikkje bur her og for dei som bur i hytter. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Pakkepris i dobbelt, tresengsrom og firesengsrom er kr. 2080,- per person for heile helga.

Laurdag 6. oktober.

Viltbuffet med kalde og varme rettar og dessertbord. Mange spanande smakar av rein, hjort, elg og fjellaure. Levande musikk etter middagen. Prisen er kr. 380,- for buffet. Halv pris for barn mellom 3 og 12 år. Under tre år gratis. Etter middagen kan du ta turen til Fjellfesten i storteltet på Gjendeosen for å høyre på Baksida og CSI. Informasjon om dette finn du i arrangementskalenderen vår på facebook og på www.reinensrike.no

I haustferien, veke 40, har vi saman med Gjendebåten og dei andre bedriftene her i Sjodalen eit eiga haustferieprogram med god mat, foredrag, levande musikk, ridning, sjørøvercruise med meire. Programmet finn du på www.reinensrike.no og www.besseggen.net

Bestille bord?

Bestill bord og/eller overnatting på e-post: post@bessheim.no eller på telefon 61238913.

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken er eit samarbeid mellom fleire serveringsbedrifter i Vågå, Lom og Sel. Kvar bedrift har ein eller fleire kokkelærlingar. Her på Bessheim er Lisbeth og Oskar kokkelærlingar nå. Marcus starta i juli. Espen, Marit og Heidi, som er kokkar her nå, tok fagbrev i 2016. Men jamne mellomrom er kokkelærlingane på utflukter, kurs, turar og på «arnedag» med Arne Brimi på serveringsstaden hans, Vianvang. Jamnleg er både lærlingane og vi som eig bedriftene, på turar saman for å få inspirasjon og lære nye ting frå matverda. Du kan lese meir om Opplæringskontoret Brimi-Kjøken her.

Vågå Tamrein AS

Her på Bessheim serverer vi ofte kjøt frå Vågå Tamrein AS. Ein tam rein lever fritt ute heile året og et det han finn i fjellet. Fire personar har som arbeid å sjå etter dei 2400 reinane, og få dei inn til slakting to gonger i året. Vågå Tamrein AS har vore aktive her i Jotunheimen sidan 1942. Vil du lese meir om dette kan du gå inn på vagarein.no/