Norsk, tradisjonell mat

På Bessheim serverer vi norsk, tradisjonell mat. Vi likar å serverer reinsdyrkjøt frå Vågå Tamrein AS, hjort og elg frå lokale jegerar og fjellaure frå dei mange gode fiskevatna i Jotunheimen. Kvar morgon er det frokostbuffet der gjestene kan smørje seg niste til fjellturen.

På dagtid serverer vi middag frå ein a la carte meny. Kvar kveld serverer vi ein treretters middagsmeny mellom 18.30 og 20.30. Frå 16. juni til 20. august har vi ein fast meny kvar kveld. Denne finn du under her. Frå 20. august og fram til vi stengjer den 8. oktober bestemmer vi menyen frå dag til dag midt i veka. I helgene har vi rummegraut og spekematbuffet med dessert bord fredag kveldar og ein stor buffet med dessertbord kvar laurdags kveld. Denne er det fint om du bestiller på førehand.

Til maten kan du prøve ei flaske vin frå dei lokale vinimportørane Bertel & Martens. Eller Høgrutaølet frå Lom Bryggeri. Vi serverer både øl, vin og brennevin på Bessheim. Hubertus Bryggeri på Dovre har til og med laga eit eiga øl til oss, Besseggøl.

Vi ordnar gjerne måltid for gjester med spesielle matbehov. Dette må vi ha beskjed om på førehand.

Treretters meny for sommaren 2017 – fram til 20. august.

Måndag:

Krema blomkålsupe
Dagens fisk med friske grønnsaker og poteter.
Bærfromasj

Tysdag:

Fiskesupe
Kokt oksekjøt med lauksaus, rotgrønsaker og poteter
Husets Crème Brûlèe

Onsdag:

Kveldsbuffet med lokale smakar av til dømes reinsdyr, elg, hjort og fjellaure. Det vil vera både varme-
og kalde rettar, samt dessertar.

Torsdag:

Aspargessupe
Filet av svin med stua sopp og skysaus
Dagens dessert

Fredag:

Viltsupe
Dagens fisk med friske grønsaker og poteter
Sjokoladedessert

Laurdag:

Eit utval av norske og lokale smakar
Kalv med friske grønsaker, potetstapp av lokal mandelpotet og persillesaus
Bær med heimelaga iskrem

Sundag:

Dagens fisk med smørsaus og julienne grønsaker
Reinsdyrkjøt frå Vågå Tamreinlag
Heimelaga karamellpudding

Alle forrettar vert servert med ferskt heimebaka brød og urtesmør

Vinpakke med 3 glas vin: 250 kr per pers

Trerettersmenyen vår kostar 370 kr. Alle som har halvpensjon har den inkludert i prisen. Menyen blir servert frå kl 18.30 – 20.30 kvar dag i perioden 16. juni til 20. august 2017.

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken er eit samarbeid mellom fleire serveringsbedrifter i Vågå, Lom og Sel. Kvar bedrift har ein eller fleire kokkelærlingar. Her på Bessheim er Lisbeth og Oskar kokkelærlingar nå. Marcus startar i juli. Espen, Marit og Heidi, som er kokkar her nå, tok fagbrev i 2016. Men jamne mellomrom er kokkelærlingane på utflukter, kurs, turar og på «arnedag» med Arne Brimi på serveringsstaden hans, Vianvang. Jamnleg er både lærlingane og vi som eig bedriftene på turar saman for å få inspirasjon og lære nye ting frå matverda. Du kan lese meir om Opplæringskontoret Brimi-Kjøken her.

Vågå Tamrein AS

Her på Bessheim serverer vi ofte kjøt frå Vågå Tamrein AS. Ein tam rein lever fritt ute heile året og et det han finn i fjellet. Fire personar har som arbeid å sjå etter dei 2400 reinane, og få dei inn til slakting to gonger i året. Vågå Tamrein AS har vore aktive her i Jotunheimen sidan 1942. Vil du lese meir om dette kan du gå inn på vagarein.no/